Wiki.Prepper.nu:Om

Från wiki.prepper.nu
Hoppa till: navigering, sök

Wiki.Prepper.nu är nära kopplat till forumet SwedishSurvivalist

Denna koppling kan ses genom att bland annat:

  • Det finns en särskild wiki-tavla på forumet, där det ges information om wikin, och där det kan ställas frågor och ges support.
  • BBCodes kan användas för att enkelt länka ord i forumet till wikin.
  • Akronymer är direkt länkade till wikin.
  • Bra trådar och texter på forumet kopieras och läggs över till wikin.
  • I hög utsträckning är det samma personer som är aktiva på både wikin och på forumet, och de använder samma nick på båda ställen.

Men denna wiki är också öppen för var och en som önskar bidraga med innehåll. Det är inga speciella personer utsedda att skriva på wikin, utan förhoppningen är att medlemmar som skriver på forumet även skall registrera sig här, och skriva här.

Wikin skall vara religiöst och partipolitiskt obunden och skall sträva efter att förse användarna med information rörande allt som berör survivalism och de förberedelser som kan behövas för att klara allt från mindre katastrofscenarion (från problem i mindre skala till världsomspännande händelser som kan leda till ett slut på världen som vi känner den - TEOTWAWKI).

För att minska risken för förvanskning av data tillåts endast registrerade användare skriva och ändra på wikin.

Visst innehåll på wikin kan vara tillgängligt enbart för vissa användare, men tanken är att i görligaste mån tillhandahålla allt innehåll för samtliga besökare.

Av driftsäkerhetsskäl finns vissa begränsningar i hur stora filer som får laddas upp och inte heller alla filtyper tillåts. Om du som användare vill ladda upp en fil som inte godkänns, om du stöter på problem eller om det dyker upp frågor är du välkommen att kontakta admin på wiki@prepper.nu.

Wikin säkerhetskopieras kontinuerligt och driften sköts av utvalda användare och teknik tillhandahålls av VirtualCenter i två av varandra obereonde datahallar i bergumsanläggningar i Sverige.

Här hittar du en lista med vilka användare som är administratörer på wikin: Special:ListUsers/sysop.

Administratörerna har tillgång till (ännu inte klart) säkerhetskopior av wikin, om något oförutsett inträffar som leder till att wikin behöver sättas upp på annan plats.